Ontstaan

Ontstaan

Het maken

van Vitazyme

De gezonde eigenschappen van fermentatie
De basis van Vitazyme Energy wordt gevormd door gebruik van het fermentatie proces, dat al meer dan 7000 jaar oud is. Vroeger werd fermentatie hoofdzakelijk gebruikt als methode om levensmiddelen te conserveren. Tegenwoordig is men zich bewust van de voedingswaarde van gefermenteerde producten en zijn ze een onderdeel geworden van de dagelijkse voeding. Gefermenteerde voedingsmiddelen worden niet gekookt. Ze worden verwerkt in een koele omgeving onder invloed van gezonde bacteriën, zoals probiotica en gisten. Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten vaak een hogere voedingswaarde na fermentatie dan in hun natuurlijke vorm.

De eenvoudige definitie van fermentatie is “het afbreken tot minuscule elementen”. Hierdoor kunnen de natuurlijke voedingsstoffen in het voedsel vrijkomen, waardoor deze gemakkelijker door het lichaam opgenomen en verteerd kunnen worden.

Technologie voor

een betere gezondheid

Professor Po-Cheng Huang in Taipei besefte in 1981, dat de verzorging van de cellen in het lichaam prioriteit moet hebben boven het behandelen van symptomen. Zijn theorie: “Cellen moeten worden voorzien van een volwaardige voeding en alleen dan kunnen ze zorg dragen voor een gezond lichaam”. Hij ontwikkelde de Micro-organisme Symbiose Fermentatie (MSF) Technologie, die natuurlijke ingrediënten combineert met actieve probiotica in een langdurig fermentatieproces, waardoor enkele van de meest gezonde en waardevolle elementen voor het menselijk lichaam verkregen worden.

fermentatieproces

Vitazyme in 540 dagen

Gedurende 540 dagen worden zorgvuldig uitgezochte ingrediënten verwerkt tot een hoogwaardige vloeibare mix tijdens een proces van 5 stappen, elk met een precieze tijdsduur. De specifieke ingrediënten voor het product worden bepaald aanhand van de enzymactiviteit, het voedingsstoffengehalte en andere gezonde voordelen. Tijdens de laatste fase worden de actieve ingrediënten meegefermenteerd, zodat deze onderdeel van de groente- en fruitmix worden.

Verpakking

en kwaliteit

Na 540 dagen, wanneer het fermentatieproces en het mengen van de ingrediënten voltooid is, wordt Vitazyme verpakt in handige sachets voor een optimale bescherming en een gemakkelijke consumptie. Het productieproces geschiedt volgens HACCP en GMP normen en wordt streng gecontroleerd.